ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Κάποτε με ρώτησε ένας φίλος δημοσιογράφος, πόσα χρήματα κερδίζω, "τώρα που πιάστηκα γερά" λόγω της κυκλοφορίας των βιβλίων που έγραψα μαζί με τον κορυφαίο Αλέκο Σακελλάριο.

Όλοι, ακόμη και οι κάπως "ειδικοί", νομίζουν ότι από τα βιβλία αποκομίζουμε κέρδη. Αυτή η άποψη απέχει από την ελληνική πραγματικότητα έτη φωτός και... αιώνες σκότους.

Στην Ελλάδα, οι επαγγελματίες συγγραφείς αρκούμαστε στο μέγιστο προνόμιο, απλώς να μην πληρώνουμε για την έκδοση των βιβλίων μας.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, κέρδος που έχω αποκομίσει από όλα τα βιβλία που έχω εκδόσει μαζί με τον Αλέκο Σακελλάριο αλλά και μόνος μου, - και πρόκειται πράγματι για ένα τεράστιο κέρδος - είναι τα έργα ζωγραφικής που έχουτν φτιάξει σπουδαίοι ζωγράφοι για τα εξώφυλλα των βιβλίων μας, και τα έχουν φιλοτεχνήσει αφηλοκερδώς ευγενική προσφορά. Και μετά την έκδοση μας δωρίζουν το πρωτότυπο έργο.

Να λοιπόν η αμοιβή μου. Αυθεντικά έργα του μεγάλου και κλασσικού Νικόλα Χατζηκυριάκου Γκίκα, του κορυφαίου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, του λαϊκού ζωγράφου και σύγχρονου πατέρα του θεάτρου σκιών Ευγένιου Σπαθάρη, του εξαίρετου Δημήτρη Μυταρά και άλλων πολλών.

Ιδιαίτερα ο Αλέκος Φασιανός, ένας πραγματικός φίλος του Αλέκου Σακελλάριου κι εμένα στάθηκε δίπλα στο έργο μας δυναμικά και η επιτυχία των βιβλίων μας χρωστά πολλά και στην δική του έμπρακτη αγάπη.

Δείγμα φιλίας και εκτίμησης από τον Αλέκο Φασιανό που "αμοίβει" με τα έργα του τα δικά μας αδικημένα οικονομικώς έργα





Ένα υπέροχο ζωγραφικό έργο του Αλέκου Φασιανού ευγενική προσφορά του μεγάλου καλλιτέχνη σ' εμένα, συνοδευόμενο και με πολλά σχέδια ειδικά φιλοτεχνημένα για το βιβλίο μου με τον Αλέκο Σακελλάριο "Μη Γελάς Θα Μας Ακούσουν"





Κάποτε μιλήσαμε επί ώρες με τον Αλέκο Φασιανό για την παρακμή, την ηθική χρεοκοπία που είναι μεγαλύτερη από την οικονομική, και το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν πως η Ελλάδα βάλλεται από δύο εχθρούς τον εσωτερικό και τον... έξω από εδώ. Όταν τον ξανασυνάντησα μου έδωσε αυτό το σημείωμα. Πόσο δίκιο έχει!!!