"ΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ!" ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΙΛΟΤΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ

ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ'

Μεγάλη έκθεση στην καρδιά του προσφυγικού, μικρασιατικού Ελληνισμού, στον δήμο Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησε στις 22 Απριλίου 2018 το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" με την ευκαιρία της μεγάλης ετήσιας γιορτής της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.

Η έκθεση είχε διάρκεια δύο εβδομάδες και ήταν επισκέψιμη καθημερινά προκειμένου να την επισκεφτούν σχολεία της περιοχής καθώς και όσοι ενδιαφερόμενοι δεν πρόλαβαν να την δουν κατά την ημέρα των εγκαινίων.

Η καθιερωμένη πλέον ως μεγάλη ετήσια γιορτή των Μικρασιατών στο διήμερο που διήρκεσε περιέλαβε σειρά εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν στο εξαίρετο κτίριο της Ένωσης, όπου βρίσκεται και το επιβλητικό μουσείο της.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά ο δήμαρχος Νέας Ιωνία, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και πολλές προσωπικότητες της πολιτιστικής, κοινωνικής ζωής.

Από την πλευρά του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" η έκθεση αυτή αφιερώθηκε με κάθε σεβασμό και τιμή στον ήρωα πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας μας, σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο ο οποίος δεν κατέπεσε... αλλά έμεινε για πάντα στον ουρανό του Αιγαίου, για να φυλάει τα εναέρια σύνορά μας και να αγναντεύει απέναντι τις αλησμόνητες πατρίδες.