Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΑΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΤΡΑΙΦΟΡΟ

Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργάνωσε η Unesco Πειραιώς και Νήσων, στην τεράστια πολυτελή αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας στις 30 Οκτωβρίου 2017, τιμήθηκε η θρυλική τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο και ο στιχουργός του παιδιά της Ελλάδος παιδιά που έγινε ο ύμνος του ’40, Μίμης Τραϊφόρος.


Εκπληκτική ήταν η παρουσία της γυναικείας χορωδία ‘’Καλλιτεχνήματα’’ η οποία ζωντάνεψε αξέχαστα τραγούδια της Βέμπο από την ηρωική εποχή του πολέμου αλλά και από τις τεράστιες θεατρικές επιτυχίες που ακολούθησαν μετά τις εθνικές περιπέτειες . Ομιλητές ήταν ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος της Unesco, ο Στέλιος και ο Βασίλης Τραϊφόρος, οι πιο στενοί συγγενείς του Μίμη Τραϊφόρου καθώς και άλλες προσωπικότητες, εκ των παρισταμένων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, ο αντιδήμαρχος, εκπρόσωποι του Δήμου και άλλοι τοπικοί φορείς.


Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Την εκδήλωση πλαισίωσε το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος με έκθεση αυθεντικών ιδιόχειρων επιστολών, τραγουδιών, σημειωμάτων, που αποτελούν ένα μέρος από το προσωπικό Αρχείο της Βέμπο και του Τραϊφόρου που έχει περιέλθει στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος. Με συγκίνηση, οι εκατοντάδες επισκέπτες θαύμασαν τα χειρόγραφα του θρυλικού καλλιτεχνικού ζευγαριού και ζήτησαν να επαναληφθεί η γιορτή στον Πειραιά αυτή τη φορά.


Ακολουθεί εκτενές φωτορεπορτάζ από την αξέχαστη αυτή βραδιά.