ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Με την προσέλευση πολλών σχολείων των Βριλησσίων αλλά και δημοτών κάθε ηλικίας, καθώς και με την εκπληκτική χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου, που ‘’ζωντάνεψε’’ την δόξα του έπους του ΄40, επισφραγίστηκε αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις, η 10ήμερη μεγάλη ιστορική έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων με την προσωπική φροντίδα και επίβλεψη, της δραστήριας Αντιδημάρχου Παιδείας Σοφίας Χαντζάρα, σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου περιελάμβανε:

  1. Αυθεντικό Τύπο του 1940
  2. Ντοκουμέντα (Φωτογραφίες και γράμματα στρατιωτών από το μέτωπο)
  3. Μέρος του προσωπικού Αρχείου της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε έκθεση.
  4. Φωτό – οδοιπορικό στο Άουσβιτς με τίτλο <<Με τα μάτια ενός παιδιού>> που πραγματοποίησε σε ηλικία 15 ετών ο Γιώργος Λεβιθόπουλος.

Ο Δήμαρχος κύριος Ξενοφών Μανιατογιάννης η Αντιδήμαρχοι, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, παρείχα κάθε δυνατή διευκόλυνση στο Αρχείο Γεώργιος Λεβιθόπουλος ώστε το αποτέλεσμα να είναι πέραν όλων των προσδοκιών για την επιτυχία της πολυέκθεσης.





Ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης με τον Γιώργο Λεβιθόπουλο, τέταρτη γενιά του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων (δισέγγονος του δημιουργού του αρχείου) στην ειδική γωνιά της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στην Σοφία Βέμπο και παρουσίαζε για πρώτη φορά το προσωπικό της αρχείο