Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ - Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η Γλυφάδα γιορτάζει το "ΟΧΙ" με μια μεγάλη ιστορική έκθεση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η πολυήμερη έκθεση πολεμικού τύπου του ΄40 καθώς και παράνομων αντιστασιακών εφημερίδων της κατοχής, στο εμβληματικό κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου της Γλυφάδας, με την διοργάνωση του Δήμου Γλυφάδας και την άμεση προσωπική φροντίδα του Δημάρχου κυρίου Παπανικολάου σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Μαθητές πολλών σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών και πλήθος κόσμου από την Γλυφάδα και τις γύρω περιοχές επισκέπτεται την έκθεση η οποία χάρη στα σπάνια ή και μοναδικά αυθεντικά εκθέματα της δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και κεγάλους να ταξιδέψουν στο γεμάτο δόξες κλαι ηρωισμό παρελθόν, στο χρυσό έπος του ’40.


Ο Δήμαρχος κύριος Παπανικολάου κατά την τελετή των εγκαινίων αφύπνησε την νεολαία, προτρέποντας την να πεί το δικό της ΄΄ΟΧΙ΄΄ στην παρακμή και την απώλεια της ιστορικής μνήμης και να παραδειγματίζεται από τους λαμπρούς αγώνες του έθνους μας.


Ο κύριος Παπανικολάου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς με τους πλέον εγκωμιαστιούς επάινους στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος και το αφιλοκερδές και ανιδιοτελές έργο που παρουσιάζει σε καιρούς δύσκολους και άγωνους. Επίσης τίμησε το 16χρονο Γιώργο Λεβιθόπουλο συνεχιστή, τέταρτη γενιά, του ιδιωτικού ιστορικού Αρχείου απονέμοντας του τιμητικό Δίπλωμα και με εγκάρδια λόγια του ευχήθηκε να συνεχίσει αυτόν τον όμορφο και αξιοθαύμαστο αγώνα. "Όσο υπάρχουν νέοι όπως ο Γιώργος το μέλλον του έθνους θα είναι πάντα αντάξιο της ιστορίας μας" υπογράμμισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Γλυφάδας.


Η έκθεση θα έχει ανοιχτές τις πύλες της, 20 -30 ΟκτωβρίουΟμιλία Γιώργου Παπανικολάου στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ο Τύπος του ’40»


του Κωνσταντίνου Σαρρικώστα


Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Τύπος του ’40», που πραγματοποιείται στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, με εφημερίδες και σπάνιο έντυπο υλικό από την ένδοξη περίοδο του 1940, από την Κατοχή και την Αντίσταση, εγκαινίασε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Παπανικολάου. Δείτε το σχετικό βίντεο από την σύντομη ομιλία του