ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ"

Αθάνατες χρυσές σελίδες Δόξης και Τιμής στην έκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Νέου Ηρακλείου σεβασμιότατος κ.κ. Γαβριήλ, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο αντιστράτηγος κ. Κόρκας στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" για την επέτειο του "ΟΧΙ" που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας

Σε έναν μεγαλειώδη εορτασμό της ιστορικής επετείου του "ΟΧΙ" όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσμονή, εξελίχθηκε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων της εποχής εκείνης και υπέρ των διακοσίων εφημερίδων (από τον τορπιλισμό της ΈΛΛΗΣ μέχρι την απελευθέρωση) που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Νέου Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Η έκθεση η οποία παρουσιάστηκε επί 10 μέρες σε αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Νέου Ηρακλείου ήταν υπό την άμεση προσωπική φροντίδα του μητροπολίτου, σεβασμιότατου κ.κ. Γαβριήλ καθώς και του πρωτοσύγκελου πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Επιφάνειου. Στην πανηγυρική τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, παρουσία των Δημάρχων και των αρχών των προαναφερθέντων Δήμων, καθώς και πολλών προσωπικοτήτων, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια φλογερή γεμάτη πατριωτικού δέους ομιλία του σεβασμιότατου κ.κ. Γαβριήλ. Επίσης με την φροντίδα του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος, παρέστη ο Αντιστράτηγος Ε.Α. κύριος Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος χάρισε τιε πλούσιες αναμνήσεις του στο ενθουσιώδες κοινό από την μάχη της Κρήτης στην οποία έλαβε μέλος ως εύελπις και μετά στην Μέση Ανατολή μέχρι και την παράδοση του Ρίμινι.


Στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων ‘’Γεώργιος Λεβιθόπουλος’’ απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως.