Λες και ήταν χθες: παρουσίαση του βιβλίου για τον Αλέκο Σακελλάριο

του Βασίλη Νάτσιου

Η Τίνα Σακελλάριου υπήρξε πολύ τυχερή. Η μοίρα και η αγάπη, την έφερε στη ζωή του Αλέκου Σακελλάριου. Τον αγάπησε, την αγάπησε, παντρεύτηκαν και έζησαν μαζί συνολικά 13 χρόνια. Η ζωή της μαζί του ήταν μια βόλτα στον παράδεισο, όπως συνηθίζει να λέει ακόμα και σήμερα η Τίνα. Για εκείνη, ο Αλέκος Σακελλάριος δεν έχει φύγει, διότι δεν υπάρχει μέρα της ζωής της, που να μην τον σκεφτεί. Μέσα από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις της, είναι ακόμα “παρών”. Όπως “παρών” είναι και με το έργο του, το οποίο η Τίνα Σακελλάριου φροντίζει και συνεχίζει να κάνει γνωστό, είτε πρόκειται για σενάρια, είτε για θεατρικά κείμενα, είτε για τραγούδια. Αυτή την περίοδο, έχει αφοσιωθεί στην παρουσίαση του βιβλίου Λες και ήταν χθες των εκδοτικών οίκων Αλκυών και Μένανδρος. Πρόκειται για επανέκδοση, με πρόλογο που έγραψε ο Δήμος Λεβιθόπουλος, που ήταν συνεργάτης του Σακελλάριου, καθώς και το βιογραφικό του. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1989-90 με επιμέλεια της Τίνας Σακελλάριου.
Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής) έγινε η παρουσίαση του Λες και ήταν χθες, με πολλούς καλεσμένους -κυρίως φίλους- που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Τίνας, για το βιβλίο που αφορά τη ζωή και την καριέρα του κορυφαίου συγγραφέα και σκηνοθέτη. Ο Γιάννης Βογιατζής, ο Τάκης Βουγιουκλάκης, ο Δήμος Λεβιθόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας και η Άννα Φόνσου μίλησαν για τον δικό τους Αλέκο, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Από τη μια ο χώρος που έχει τις δικές του ιστορικές μνήμες, από την άλλη οι μνήμες και οι αναμνήσεις για τον Αλέκο Σακελλάριο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, με αρκετές στιγμές γέλιου όμως, από τις ανεξάντλητες ιστορίες του Αλέκου Σακελλάριου…όπως ακριβώς είναι γραμμένο και το βιβλίο Λες και ήταν χθες…
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας από τις 20 ως και τις 30 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου.


Ιστορίες και αναμνήσεις για τον Αλέκο...