«Λες κι ήταν χθες» - Στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Αλέκο Σακελλάριο

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΝΗΜΕΣ & ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

της  Κίκας Ρόκα

Παρουσιάστηκε η επανέκδοση του βιβλίου «Λες κι ήταν χθες» που περιέχει μνήμες & μαρτυρίες ενός ξεχωριστού δημιουργού, του Αλέκου Σακελλάριου, που συνεργάστηκε με κορυφαίες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου.


Το βιβλίο «Λες κι ήταν χθες» επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλκυών & Μένανδρος, εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία κι έναν πρόλογο του συνεργάτη του Αλέκου Σακελλάριου, Δήμου Λεβιθόπουλου.


Η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής. Για το βιβλίο και τον κορυφαίο συγγραφέα - σκηνοθέτη μίλησαν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής & Άννα Φόνσου, ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, ο Δήμος Λεβιθόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, στην ομιλία του πρότεινε τη μετονομασία οδών της πόλης, με ονόματα ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης και των γραμμάτων & ο Μίμης Πλέσσας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν & Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.


Μίλησε επίσης η κυρία Τίνα Σακελλάριου, η οποία δήλωσε πως στόχος της ζωής της είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον Αλέκο που έχει φύγει από κοντά μας, αλλά είναι πάντα εδώ, μέσα από τις ταινίες του, μέσα από το έργο του, μέσα από τα τραγούδια του κι αφού ευχαρίστησε τον κόσμο και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του βιβλίου, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει και τον ίδιο τον Αλέκο Σακελλάριο, που η ζωή της μαζί του «ήταν μια βόλτα στον παράδεισο».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ηθοποιοί και συνεργάτες του Αλέκου Σακελλάριου, όπως οι Κώστας Βενετσάνος, Ντίνος Καρύδης, Σπύρος Μπιμπίλας, Θάνος Καληώρας, Γιώργος Βασιλείου, ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, οι τραγουδιστές Δήμητρα Σταθοπούλου & Βαγγέλης Δούβαλης κ.α.