ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μια μεγάλη και φιλόδοξη έκδοση με θέμα την πολυπόθητη επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα, που έξω και πέρα από κάθε ηθικό νόμο κρατούνται σε αιχμαλωσία στην Βρετανία, παίρνει το δρόμο της τελικής φάσης της υλοποίησής της και σύντομα πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για την έκδοση ενός πολυτελούς τόμου με όλη την αληθινή ιστορία του παρασκηνίου της κλοπής των Γλυπτών των πρώτων αντιδράσεων και της κατοπινής διεκδίκησής τους από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος και όχι μόνο.

Η έκδοση αυτή, με την υπογραφή του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων, εκτός από την ιστορία - την πραγματική ιστορία - της λεηλασίας της Ακρόπολης και την κλοπή των Γλυπτών του ΠΑρθενώνα και όχι μόνο από την συμμορία του Έλγιν περιλαμβάνει και όλο τον αγώνα και την αγωνία των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων λογίων όλα αυτά τα χρόνια για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών μέσα από τρομερά και ανυπέρβλητα εμπόδια που πρόλαβε η ισχυρή Βρετανία απέναντι στην μικρή Ελλάδα άλλά και στους όπου Γης, ελληνιστές υποστηρικτές της.

Ο αγών που αρχίζει τον πρώτο καιρό, σχεδόν ταυτόχρονα με τη βάρβαρη και βέβηλη αφαίρεση (τεμαχισμό) τμημάτων του υπέρλαμπρου μνημείου, καταγράφεται στιργμή προς στιγμή χωρίς κανένα κενό. Αντιδράσεις και δράσεις που φτάνουν μέχρι την εποχή μας.

Στον υπό έκδοση πολυτελή τόμο που θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική γλώσσα και σε τρεις κύριες Ευρωπαϊκές γλώσσες, στο κέφάλαιο "Δράση Για Την Απόδραση" περιλαμβάνονται οι αφίσες του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων, διακόσιες πενήντα τρεις τον αριθμό, επιλεγμένες από περισσότερες των χιλίων πεντακοσίων (διακόσιες πενήντα τρεις όσα και τα κλεμμένα τμήματα από τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο κλπ.). Επίσης περιλαμβάνονται διακόσιες πενήντα τρεις σπάνιες γκραβούρες, καποιες μοναδικές, της Ακρόπολης και του Παρθενώνα 17ου, 18ου και 19ου αιώνα.