ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια συνεργασίας, από το 2023, το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" και οι εκδόσεις Μένανδρος που ειδικεύονται σε μνημιώδεις ιστορικές και μουσειακές συλλεκτικές εκδόσεις, συνυπέγραψαν μία ακόμη έκδοση υψηλών αξιώσεων.

Πρόκειται για μία σπουδαία και πολυτελή έκδοση, αφιερωμένη σε ένα, πάντα επίκαιρο, και φλέγον θέμα που αφορά άμεσα , όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πλήθος χωρών ενώ παραμένει πρώτο στην αντζέντα της διεθνούς διπλωματίας

"Οι Συνθήκες Πού Άλλαξαν Τον Κόσμο", με πρώτη και κύρια την πολυσυζητημένη προσφάτως συνθήκη της Λωζάνης. Στην έκδοση παρουσιάζονται χάρτες από την πρωτότυπη έκδοση του 2023. Επίσης συνοδεύουν δύο ακόμα Συνθήκες που περιέχονται στην ειδική πολυτελή κασετίνα και είναι η ανατύπωση εκ του πρωτοτύπου της Συνθήκης των Σεβρών, το όνειρο των Ελλήνων που δθστυχώς κράτησε για λίγο και της περίφημης Συνθήκης των Βερσαλλιών η οποία "σφράγισε" τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο για να ανοίξει λίγο αργότερα τον ασκό του Αιόλου τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκτός από τις Συνθήκες Λωζάνης, Σεβρών και Βερσαλλιών η έκδοση συνοδεύεται από ένα κατατοπιστικό βιβλίο που επιμελήθηκε το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος", καθώς επίσης και με την, κατά πολλούς, αμφιλεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών.

Η κασετίνα αυτή, που είχε μεγάλη απήχηση στην πρώτη έκδοση και το κοινό την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό είναι η δεύτερη στη σειρά με το ίδιο θέμα αλλά σε αρκετα σημεία επηυξημένη και βελτιωμένη από πλευράς περιεχομένου αλλά και ιδιαίτερα αναβαθμισμένη από αισθητικής πλευράς σε σχέση με την πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε το 2015.

















ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ