ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ" ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στις 26 Οκτωβρίου, το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" παρουσίασε στην Παλαιά Φώκαια μεγάλη έκθεση που αφορούσε την προσωπική και καλλιτεχνική ζωή καθώς και την εθνική δράση της τραγουδίστριας τηςε Νίκης και Μάνας του Έπους του 40 Σοφίας Βέμπο.

Οι κάτοικοι ολόκληρης σχεδόν της περιοχής της Φώκαιας παραβρέθηκαν σε αυτή την όμορφη επετειακή γιορτή για το "ΟΧΙ", δίνοντας δυναμικά το παρόν αφού τραγούδησαν και ακόμη χόρεψαν με τα αθάνατα τραγούδια της Βέμπο.

Η καταπληκτική και προσφάτως βραβευθήσα στο φεστιβάλ της Βενετίας γυναικεία χορωδία "Καλλιτεχνήματα" υπό την διεύθυνση της κ. Μιχαλοπούλου, θύμησε στο πολυπληθές κοινό τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές.

Συγκινητική ήταν η εγκωμιαστική αναφορά της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φώκαιας στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" το οποίο σπεύδει αφιλοκερδώς όπου το καλούν για να πραγματοποιήσει εκθέσεις ιστορικού περιεχομένου για το 1940, τον παράνομο αντιστασιακό τύπο, την Σοφία Βέμπο και άλλα θέματα όπως Μικρασιατική Καταστροφή, Εθνική Παλιγγενεσία κ.ά.